Update vrijdag 23 mei 2020 COVID-19 maatregelen: Conform de nieuwe noodverordening regio NHN is de haven weer open voor passanten mits zelfvoorzienend (dus geen onder watertoilet gebruiken!). Het sanitair blijft gesloten vooralsnog tot 1 juli 2020. Water op o.a. de steigers is beschikbaar. De kantine en het terras zijn nog gesloten. Wel is er weer een havenmeester aanwezig miv zaterdag 23 mei. Meldt u zich dan ook af als u langer dan een dag vertrekt.

 

Voor het Kreupel-eiland geldt een invaar-verbod. Indien u toch invaart riskeert u een forse boete!

Aanvankelijk waren alle hijsactiviteiten stilgelegd tot 1 juni. Met een vooruitziende blik kan dat betekenen dat de druk om alle schepen die nu op de kant staan, na 1 juni alsnog allemaal te water te laten, hoog zal zijn en wellicht zelfs onhaalbaar. Daarom is er een strengere procedure ontwikkeld om toch voor die tijd al schepen te water te kunnen laten. Voornaamste eis daarin is dat de schipper zelfstandig in staat moet zijn de eigen mast op zijn schip te zetten, de hijsploeg blijft bij het hijsen van de mast aan de wal en komt niet aan boord tijdens het plaatsen van de mast. De volledige procedure vindt u in de bijlage. Het maken van afspraken om te hijsen verloopt via de mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 06 21293008.

   
   

Ook wij moeten gehoor geven aan de maatregelen die de overheid op maandagavond 23 maart heeft genomen om de verspreiding van het Corona virus zoveel als mogelijk te beperken. Deze maatregelen treffen ons allemaal hard. Voor onze vereniging zijn de gevolgen groot, het betekend dat: Alle evenementen en activiteiten tot 1 juni afgelast worden. Het betreft:

  • Alle avondwedstrijden
  • Alle zeillessen
  • Alle havenmeesterdiensten Buurtjeshaven
  • Alle eilandhavenmeesterdiensten
  • Alle bestuursvergaderingen
  • Clubhuis blijft gesloten

Hijsen is onder strenge voorwaarden toch mogelijk. Zie hierboven. Vooralsnog vervalt de regel dat vanaf 1 mei het terrein  vrij moet zijn en dat alle schepen te water moeten liggen. Er zal tot nader order (!) geen extra stageld in rekening worden gebracht.

Voor het klussen aan uw eigen boot nemen wij geen verantwoording. Omdat samenkomsten en samenscholingen verboden zijn is de boete voor u als u zich daar niet aan houdt. Wees zorgzaam voor elkaar.

 

Omdat er op het water niet veel beleefd wordt, is dat thuis misschien wel het geval. Aanleiding voor een leuke anekdote of een mooie foto? In de bijlage een verzoek om kopij van de redactie van ons mooie clubblad. Stuur je bijdrage voor 25 mei naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Iedereen, jong of oud, vraagt zich wel eens af wat hij of zij met haar verloren tijd zou kunnen doen. Daartoe heeft de vereniging een kluslijst samengesteld. Ziet u een klus die u met liefde en plezier voor de club zou willen uitvoeren? Neemt u dan contact op met de persoon die bij de klus vermeld staat. Staat er niets dan moet u contact opnemen met Thijs Viegers. Die weet altijd alles.